Süper Lig’in 4’üncü haftasında Gazişehir Gaziantep FK sahasında Beşiktaş’I 3-2 yenerek altın değerinde 3 puan kazanırken, Beşiktaş teknik direktör Abdullah Avcı maçsonrası şunları söyledi.
Süper Lig’in 4’üncü haftasında Gazişehir Gaziantep FK sahasında Beşiktaş’I 3-2 yenerek altın değerinde 3 puan kazanırken, Beşiktaş teknik direktör Abdullah Avcı maçsonrası şunları söyledi.
“Kazanmak için özellikle son hafta oynadığımız oyun kalitesini de burada ada yansıtmak istiyorduk. Maçın ilk 5 dakikası oyunun planı, organizasyonu, pası hepsi vardı. Ama bir taç atışı, ayağa bastı diyorlar, faul var diyorlar.
”EKSİK KALMAMAMIZ LAZIM”
Kırmızı kartlarla eksik kalmamaları gerektiğini ifade eden Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise Penaltı, kırmızı kart. Eksik kalmamamız lazım. Bazen golü feda edersin ama ondan sonraki 95 dakika eşit şartlarda oynayamadık. Rakibin de geçiş takımıydı. İlk yarıdaki golden sonda 4-4-1 düzenine döndük. Sonra ikinci yarıda bir hamle daha yaptık. Çünkü rakip oyunun başından beri beşli oynuyordu. İkinci yarı beşliye de hazırlanmıştık dörtlüye de. Hazırlandık. Çünkü savunmada birebir eşleşmek istiyorlardı. Arkada sayısal olarak eksik kalmamıza rağmen oyunu kurarken bir fazla gibiydik. Çünkü ikili karşılıyorlardı. 3-3-3 düzenini döndük. Burada oyun istediğimiz gibi gitmeye başlarken ikinci golü yedik. Arkasından üçüncü golün gelmesiyle oyun disiplininden koptuk. Ve o arada bir kırmızı kart, önce rakip yapıyor. Hakemin bunu kaçırmaması lazım. Ama benim oyuncumda sahanın içinde buna karşılık vermemesi lazım. Ve oyunda tekrar oyuncular son ana kadar organizasyonu doğru kullanıp, dönüş yapmak istediler. Üst üste fırsatı da yakaladılar. 3-2’den sonra da fırsat yakaladılar ama değerlendiremediler. Bu maçın senaryosunu yazsan çizsen nasıl anlatayım onu bilmiyorum. Çünkü eşit şartlarda bir müsabaka olmadı. Rakipten bir kırmızı kart, bizden iki kırmızı kart oldu. Ben şunu merak ediyorum. Gaziantep’i kazanmasından dolayı tebrik ediyorum. O oyuncu beş gün önceki hazırlık maçında da atıldı. Bu gün geldi yine atıldı. Bu nasıl olduğunu bilmiyorum. Herhâlde ceza almadığına göre atılmaya devam edecek. Hazırlık maçına resmi hakemler geliyor. O zaman gelmesin maçı antrenörler yönetsin. Biz oynamaya çalışan bir takımız. Ve bugün topa sahip olma oranımız yüzde 65’lerde devam edecekti. Ama oyuna hız kazandırılamadı” diye konuştu.
BÜLENT KORKMAZ”OYNADIĞIMIZ OYUNUN KARŞILIĞINI ALAMDIK”